Syltade kantareller

Syltade kantareller
Foto: Tv4
Tove Nilsson recept
Tove Nilsson recept

Syltade kantareller

10 ingredienser

Syltade kantareller är gott att servera som tillbehör. Här är ett recept på en klassisk inläggning med kantareller, kryddnejlika och rödlök.

Sytade kantareller är gott till viltstek, en höstgryta eller på en skinkmacka!

Ingredienser

  • 450 g kantareller
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 2 rödlökar, klyftade
  • 4 lagerblad
  • 10 kryddpepparkorn
  • 6 hela nejlikor
  • 0,5 tsk senapsfrö (gärna bruna och gula)

Gör så här

  1. Rensa kantarellerna.
  2. Koka upp ättika, vitvinsvinäger, socker och vatten i en stor kastrull.
  3. Tillsätt lök och kryddor.
  4. Fyll i väl rengjorda burkar, sätt på lock och låt svalna. Förvara i kyl. Svampen håller upp till 3 månader i oöppnad förpackning.