Trädgårdsscones

koket.se
Trädgårds-scones
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Trädgårdsscones

7 ingredienser

45 min

Lättbakade scones fyllda med späd rabarber och honung. Har du tillgång till fikonblad kan du slå in varje scones i ett blad före gräddning, det ger en lätt kokossmak.

Se Familjen Mandelmann laga receptet

logo

Ingredienser

portioner

Deg

  • 4 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 50 g smör
  • 2 dl mjölk

Fyllning

  • honung, efter behag
  • 1 dl rabarber, finskuren (späd)
  • ev fikonblad (att linda in bullarna i vid gräddning)

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader.
  2. Blanda ihop vetemjöl, bakpulver och salt.
  3. Finfördela smöret i mjölblandningen.
  4. Tillsätt mjölk och rör om till en kladdig deg.
  5. Kavla ut degen till en platt rundel som är 2 cm tjock.
  6. Bred rikligt med honung på rundeln. Lägg på en näve finskuren rabarber
  7. Vik ihop rundeln så att honung och rabarber fördelas i degen.
  8. Rulla 8 bullar och lägg dem med fikonblad runt, på en plåt med bakplåtspapper.
  9. Grädda mitt i ugnen 10-12 minuter.