Mät upp vatten i en mixerskål och tillsätt salt. Blanda väl förhand för att lösa upp saltet.
Tillsätt sedan jästen och blanda med fingrarna så att den snabbt smälter i vattnet.
Nu kommer vi till den viktiga delen! Tillsätt lite mjöl åt gången med den ena hand medan du blandar med den andra handen.
När degen har börjat gå ihop riktigt bra vänder du ut den på en bänk. Knåda sedan degen med båda händerna så att allt kvarvarande mjöl absorberas.
Fortsätt arbeta degen tills den har fått en slät konsistens.
Därefter måste du kontrollera om din deg har arbetats tillräckligt och du har två alternativ. Antingen trycker du ner degbollen med ett finger och om den studsar tillbaka är chansen stor att den är klar. Du kan även kontrollera temperaturen på degen med en termometer. Sticka termometern rakt in i degens kärna och sikta på en temperatur på mellan 23-26 grader.
Lägg pizzadegen åt sidan när den är klar. Täck den med en fuktig trasa så att den inte torkar ut och låt den vila i minst två timmar.
När två timmar har gått är det dags att göra dina degbollar. Skär degen i bitar som väger ungefär 220-250 gram styck.
Rulla degbitarna en och en i cirkulära rörelser. Använd handflatan och rulla degen på ett och samma ställe tills du har en slät och rund boll.
Låt degbollarna jäsa i ytterligare två timmar tills de har fördubblas i storlek.
Lägg sedan degbollarna i en plastbehållare med lock och ställ den i kylen över natten.
Ta fram en degboll 20-30 minuter innan du ska baka din pizza så att den hinner bli rumstempererad.
Baka pizzan i en vedeldad pizzaugn på 400 grader eller på en pizzasten på högsta temperaturen i en vanlig ugn.