Tre sorters betor med vinaigrette

Tre sorters betor med vinaigrette
Fredrik Eriksson ny
Fredrik Eriksson ny

Tre sorters betor med vinaigrette

10 ingredienser

30 m

Tre sorters betor med vinaigrette, ärtonaisse och groddar är en fräsch och vacker rätt att avnjuta.

Ingredienser

portioner
  • 8 betor (olika sorter)
  • 1 lök
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk vinäger
  • svartpeppar
  • salt
  • 1 ask mâchesallad
  • 1 dl ärtonaise (eller vegansk crème fraiche)
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • rödbetsgroddar (eller vitlöksgroddar)

Gör så här

  1. Koka en gulbeta med en rödbeta i ca 20 minuter. Exakt tid beror på storleken på betorna.
  2. Skölj betorna samt skala och dela dem för hand (utan kniv) så det blir naturligt.
  3. Råhyvla en polkabeta och salta den lätt.
  4. Finhacka löken och fräs hacket i olivolja. Låt löken svalan och tillsätt sedan vinägern.
  5. Slå lökblandningen över polkabetan och vänd ner rödbetan och gulbetan.
  6. Salt och peppra.
  7. Servera betorna med mâchesallad och spritsa på lite ärtonaise samt toppa med groddar och solrosfrön.