Tre sorters bruschetta

Tre sorters bruschetta

19 ingredienser

Bruschetta är perfekt att börja med i en italiensk måltid. Här är tre varianter som är väldigt enkla att göra och som smakar fantastiskt gott.

Zeta tipsar!
Zeta creme av kronärtskocka

Zeta tipsar!

Zetas Crème av kronärtskockor passar perfekt på bruschettan.

Läs mer

Ingredienser

portioner stycken per sort

Bruschetta med balsamicomarinerade sardeller

  • 2 burkar Zeta sardeller i olja (à 80 g)
  • 2 msk Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger Invecchiato
  • 1 citron, finrivet skal
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 2 msk persilja, finhackad

Bruschetta med kronärtskockscrème och chili

  • 1 burk Zeta Crème av kronärtskockor
  • 0,5 krm chiliflakes
  • Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri

Bruschetta med tomat på liguriskt vis

  • 1-2 tomater, cuore di bue eller bifftomat
  • 1 msk Zeta Balsamvinäger Invecchiato
  • 4 msk Zeta Extra jungfruolivolja Guerrieri
  • 3 msk Zeta Kapris små
  • 3 msk Zeta Leccino-oliver
  • 1 msk färsk persilja, finhackad

Till servering (beräkna 3 skivor surdegsbröd till varje pålägg)

  • 3 skivor surdegsbröd
  • Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
  • 1 klyfta vitlök
  • flingsalt

Gör så här

Rostat bröd

  1. Skär brödskivorna på hälften. Stek dem frasiga och gyllene på bägge sidor i olivolja i en stekpanna. Lyft upp bröden och gnugga dem med vitlöksklyftan. Strö över lite flingsalt.

Bruschetta med balsamicomarinerade sardeller

  1. Häll av sardellerna. Lägg dem på en tallrik.
  2. Blanda olivolja, balsamvinäger och lite av det finrivna citronskalet.
  3. Ringla marinaden över sardellerna. Toppa med lite mer citronskal och chiliflakes.
  4. Lägg de marinerade sardellerna på brödskivorna. Toppa med persilja. Avsluta med att ringla över lite olivolja.

Bruschetta med kronärtskockscrème och chili

  1. Fördela kronärtskockscrème på brödskivorna. Toppa med chiliflakes. Avsluta med att ringla över lite olivolja.

Bruschetta med tomat på liguriskt vis

  1. Skär tomaterna i skivor och halvera dem. Lägg ut dem på ett fat. Ringla över balsamvinäger och hälften av olivoljan. Strö över flingsalt och mal över svartpeppar. Låt stå och marinera.
  2. Lägg en tomatskiva på varje bröd. Toppa med oliver, kapris och persilja. Mal över svartpeppar och avsluta med att ringla över lite olivolja.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Krämig burrata med marinerade tomater

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer