Tre sorters italiensk piadina

POPULÄRT
Tre sorters piadina
Foto: TV4

Tre sorters italiensk piadina

16 ingredienser

10 min

Piadina är en typ av varm macka som du gör på nolltid. En perfekt snabblunch som är vanlig i norra Italien.

Zeta Piadina
Piadina Zeta produktbild

Zeta Piadina

Piadina - snabbmat på italienskt vis som passar till lunch, mellanmål eller middag.

Läs mer

Ingredienser

portioner av varje sort

Piadina med ricotta och prosciutto cotto

  • 2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 6 skivor Zeta Prosciutto Cotto
  • ca 6 msk Zeta Ricotta
  • Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)

Piadina med mortadella och mozzarella

  • 2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 6 skivor Zeta Mortadella
  • 2 Zeta Mozzarella (à 125 g)
  • Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)

Piadina med mozzarella, tomat och basilika

  • 2 Zeta Piadina Romagnola IGP alla Riminese
  • 2 Zeta Mozzarella (à 125 g)
  • 1 bifftomat
  • 0,5 kruka färsk basilika
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato
  • Zeta extra jungfruolivolja classico (till stekning)
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Piadina med ricotta och prosciutto cotto

  1. Stryk ut ett generöst lager med ricotta på brödet. Täck med prosciutto cotto på en halvan.
  2. Lägg i en varm stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan av brödet. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene.

Piadina med mortadella och mozzarella

  1. Låt mozzarellan rinna av väl. Skär den i tjocka skivor. Lägg på mozzarella och mortadella på ena halvan av brödet.
  2. Lägg i stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan. Stek på båda sidor tills ytan är gyllene och osten har smält.

Piadina med mozzarella, tomat och basilika

  1. Skär mozzarellan i skivor och lägg den på hushållspapper. Halvera tomaten och skär i tjocka skivor.
  2. Lägg mozzarella, tomater och basilika på ena halvan av brödet. Ringla på lite olivolja, strö över salt och mal över peppar.
  3. Lägg i stekpanna med olivolja, vänta 30 sekunder och vik sedan över den otäckta halvan. Stek på båda sidor i stekpanna tills gyllene och osten har smält.
TIPS!
Fler tips från Zeta!
Krispig pizza med tomatsås, mozzarella och prosciutto crudo

Fler tips från Zeta!

Här hittar du fler tips och goda recept från medelhavet.

Läs mer