Tryffelburrata med bakade tomater

Zeta Tryffelburrata med bakade tomater
Foto: Zeta

Tryffelburrata med bakade tomater

12 ingredienser

10 min + 3 h

Söta långbakade tomater tillsammans med burrata smaksatt av tryffel - en magisk smakkombination att servera som plock, tilltugg eller förrätt.

Zeta Burrata med tryffel
Zeta Burrata med tryffel produkt 2025 ny

Zeta Burrata med tryffel

Mozzarella med lent krämig och gräddig fyllning som fått en härlig smak av tryffelsmör.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Långbakade tomater

  • 250 g körsbärstomater
  • 1 klyfta vitlök, skivad
  • 3 kvistar oregano
  • 1 krm strösocker
  • 1,5 msk Zeta extra jungfruolivolja classico
  • salt
  • svartpeppar, nymalen

Servering

  • 2 Zeta Burrata med tryffel
  • 1 kruka färsk basilika
  • Zeta Extra jungfruolivolja Fruttato Medio
  • flingsalt
  • svartpeppar, nymalen

Gör så här

Långbakade tomater

  1. Sätt ugnen på 125 grader under och övervärme, eller 100 grader varmluft.
  2. Dela tomaterna och lägg dem med snittytan upp på en plåt med bakplåtspapper, ringla över olivoljan. Fördela vitlöken och oreganon på, strö över socker, salt och krydda med svartpeppar.
  3. Sätt in plåten mitt i ugnen i 2-3 timmar (eller ännu längre) så att tomater blir lite torra och skrynkliga. Då får de hög och söt smak.

Servering

  1. Bryt burratan i bitar och lägg på ett fat.
  2. Fördela tomater och basilikablad, ringla över olivolja och krydda med flingsalt och svartpeppar.
TIPS!
12 snittar och italienskt småplock
Zeta Fyra festliga snittar

12 snittar och italienskt småplock

Få saker slår ett fint uppdukat bord med aperitivo!

Läs mer

Olivolja - därför är det bästa valet
Olivolja därför är det bästa valet - bröd

Olivolja - därför är det bästa valet

Men vad är egentligen skillnaden, vilket fett är det "bra" fettet och vad gör att olivolja sticker ut?

Läs mer