Tzatziki på avrunnen yoghurt

Tzatziki på avrunnen yoghurt
Foto: Tv4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Tzatziki på avrunnen yoghurt

6 ingredienser

Mandelmanns tzatziki på avrunnen yoghurt kräver lite planering då den ska förberedas dagen innan. Men det är värt väntan då den blir riktigt krämig och god!

Ingredienser

  • 5 l yoghurt
  • 5 gurkor, små
  • 1,5 färsk vitlök
  • 0,5 dl olivolja
  • 0,5 citron, finrivet skal
  • salt

Gör så här

Dag 1

  1. Häll yoghurten i ett eller flera durkslag med en rena kökshanddukar i. Låt yoghurten rinna av över natten (vasslen kan du använda till bakning).

Dag 2

  1. Grovriv gurkan, salta och blanda runt. Låt den rinna av i ett durkslag när den har vätskat sig. Pressa ut den sista vätskan med handen.
  2. Skala och finhacka vitlöken.
  3. Blanda den avrunna yoghurten med vitlök, gurka, olivolja och citronskal. Smaka av med salt.