2 msk vinäger (t ex äppelcider, vitvins eller sherry)
2 msk olivolja, smakrik
20 små tomater, romantica exempelvis
50 g pinjenötter
salt
peppar
Gör så här
Potatis
Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
Dela potatisen på mitten. Lägg potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Lägg på timjan, salt, olivolja, smör och vitlöksklyftor med skal. Blanda runt med händerna. Baka i ugnen i ca 30 minuter.
Fetaost
Riv av 4 stora ark av aluminiumfolie.
Skiva citronen tunt. Häll 0,5 msk olivolja på varje ark och lägg två skivor citron på. Lägg fetaosten på citronen, en i varje ark. Lägg på några blad basilika. Häll på 0,5 msk olivolja på varje, fördela chiliflakesen och citronskivorna som är över på fetaostarna. Dra några svartpeppar varv på varje.
Stäng paketet och låt baka i ugnen i ca 20 minuter (samtidigt som potatisen).
Sallad
Rosta pinjenötterna gyllenbruna i en torr stekpanna. Dela tomaterna på mitten. Blanda sallad, olja, vinäger, tomater och nötter.
Servering
Servera potatisen med fetaosten i folien och salladen.