Ugnsbakad fetaost med tomater, oliver och kapris

Ugnsbakad fetaost med tomater, oliver och kapris
Katarina Kling
Katarina Kling

Ugnsbakad fetaost med tomater, oliver och kapris

13 ingredienser

1 h

En enkel rätt som ger en explosion av Medelhavs- smaker. Fetaosten blir krämig och mild när den bakas tillsammans med saftiga tomater, salta oliver och den krispiga tonen från kapris. Servera som det är med en bit bröd till förrätt eller varför inte med bulgur eller pasta så blir det en komplett huvudrätt!

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 3 tomater
  • 1 citron
  • 1 vitlök (hel)
  • 300 g fetaost
  • 250 g körsbärstomater
  • 1 dl kalamataoliver
  • 1 dl cocktailkapris
  • 0,5 krm chiliflakes
  • 0,5 msk torkad oregano
  • salt
  • svartpeppar
  • 2 tsk flytande honung
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 100 grader.
  2. Dela tomater, citron och vitlök på mitten och lägg dem på en plåt.
  3. Lägg dit fetaost, hela körsbärstomater, oliver och kapris.
  4. Strö över chiliflakes, oregano, salt och peppar. Ringla över honung och olivolja och sätt in i ugnen i cirka 1 timme.
  5. Pressa över lite av den varma citronen före servering.
  6. Servera med ett gott bröd eller som tillbehör till grillat.