Börja med majonnäsen. Skala vitlöken. Mixa olja med vitlök, jalapeño, persilja och spenat. Sila genom en finmaskig sil. Vispa äggula, senap och vinäger. Tillsätt oljan i en tunn stråle under fortsatt vispning. Smaka av med salt. Ställ i kylen fram till servering.
Ugnsbakad röding
Sätt ugnen på 100 grader.
Salta och gnid in fisken med olivolja. Lägg på en plåt med skinnet uppåt. Tillaga i ugnen tills fiskens innertemperatur är 45 grader. Dra av skinnet vid servering.
Smörslungad kål
Skär kålbladen i bitar, se till att skära bort den grova mittbiten. Skär purjolöken i skivor.
Koka upp saltat vatten. Lägg i kålen och purjolöken. Låt koka tills det mjuknat. Häll av en i sil.
Smält smöret i en panna. Tillsätt kål och purjolök. Vänd runt och tillsätt spenaten precis före servering.
Smörslungad kål
Toppa rödingen med kål- och spenatblandningen samt jalapeñomajonnäs. Garnera med forellrom och krasse.