Ugnsbakad sej i dillsås med pepparrotsmos

POPULÄRT
Ugnsbakad sej i dillsås med pepparrotsmos
Foto: Köket

Ugnsbakad sej i dillsås med pepparrotsmos

10 ingredienser

30 m

Enkelt och snabb middag med sej i  färdig dillsås, potatismos med pepparrot och smörstekta sockerärtor!

Tips! Det går att byta ut sejen mot torsk eller kolja.

Abba Middagsklart dillsås
Abba middagsklart dillsås 2022

Abba Middagsklart dillsås

En god gratängsås för ugnsbakad fisk, på crème fraiche, dill och buljong.

Läs mer

Ingredienser

portioner

Pepparrotsmos

  • 800 g mjölig potatis
  • 0,5-1 dl färsk pepparrot, riven
  • 1,5-2 dl mjölk
  • 2 msk smör
  • salt

Sej i dillsås

  • 600 g sejfilé
  • 1 förp Abba Middagsklart Dillsås

Sockerärtor

  • 150 g sockerärtor
  • smör
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatisen mjuk.
  2. Sätt ugnen på 175 grader. Lägg upp sejen i en ugnsfast form och slå över dillsåsen. Tillaga i ugnen i 25-30 minuter.
  3. Mosa potatisen med en potatisstöt. Rör ner mjölken och smöret. Smaksätt med pepparrot och salt.
  4. Smörstek sockerärtorna.
  5. Servera den sejen i den krämiga dillsåsen med potatismoset och sockerärtorna.
TIPS!
Abba tipsar!
Abba Sillrösti med ricotta & västerbottenost

Abba tipsar!

Den här fisken bör du äta mer av! Läs mer.

Läs mer