640 g torskrygg, i 4 bitar (eller annan vit fiskfilé)
salt
olivolja
Dill- och rostad fänkålscrème
1-2 tsk fänkålsfrö, krossade
1,5 msk dill, finhackad
1,5 dl smetana
salt
Varm sommarsallad
250 g färskpotatis, kokt
300 g vitkål, färsk (eller spetskål)
100 g sockerärtor
8 rädisor
2 dl vatten
1,5 dl citronsaft
100 g smör
salt
Servering
flingsalt
dill
Gör så här
Torskrygg
Värm ugnen till 150 grader. Ringla olja över torsken och salta. Ugnsbaka fisken i ca 12–15 minuter tills den är 42 grader i kärntemperatur.
Låt fisken sedan vila några minuter före servering (då blir kärntemperaturen ca 45 grader).
Dill- och rostad fänkålscrème
Lägg fänkålsfröna i en stekpanna rosta på högsta värmen, ca 3-4 minuter. De ska bli hårt rostade och dofta lätt bränt.
Låt fröna svalna och lägg de sedan i en bunke tillsammans med dillen, smetanan och en nypa salt. Vispa crèmen med en elvisp tills den är luftig och har tjocknat.
Varm sommarsallad
Dela färskpotatisen på mitten och skär vitkålen i större bitar. Dela sockerärtorna och rädisorna.
Koka upp vatten med citronjuice, smör och en rejäl nypa salt. Lägg ner grönsakerna och koka i ca 2 minuter.
Servering
Lägg upp grönsakerna på 4 tallrikar och strö över lite flingsalt.
Lägg på fisken och crèmen och plocka över lite fina dillkvistar.