Skär potatisen i klyftor och lägg på en bakpappersklädd plåt.
Rör ihop salt, smör, riven vitlök och honung. Fördela smöret över hela blomkålshuvudet.
Lägg blomkålen i mitten av potatisen och ställ i ugnen i ca 40-45 minuter.
Smält smöret i en kastrull och vispa ned mjölet. Späd med grädde och mjölk under vispning. Häll i soja och salt, låt såsen småkoka i ca 10 minuter.
Hacka persiljan.
Skala morötter och slanta dem på snedden. Lägg dem i en stekpanna med höga kanter och häll på vatten så att det täcker dem till hälften. Klicka i smöret och låt allt koka upp och koka i ca 2-3 minuter till al dente.
Vänd ner persiljan. Ta upp morötterna och varmhåll dem.
Värm oljan i samma stekpanna och stek haricots verts på samma sätt som morötterna, med vatten och smör. Avsluta med lite riven vitlök och salt.
Ta ut potatisen och kontrollera att blomkålen är klar, jag gillar när den har lite lite tuggmotstånd men vill du ha den helt mjuk ställ in den lite till.
Smaka av såsen. Servera sedan blomkålen i fyra delar med potatis, sås, morötter, haricots verts och svartvinbärsgelé på sidan.