Ugnsrostad dragonkyckling med krämig majssallad

koket.se
Ugnsrostad dragonkyckling med krämig majssallad
Foto: Tv4
Tom Sjöstedt SMK
Tom Sjöstedt SMK

Ugnsrostad dragonkyckling med krämig majssallad

15 ingredienser

40 m

Underbart god rätt där du smaksätter kycklinglårfilé genom att stoppa vitlök och dragon under skinnet. Servera kycklingen med en krämig majssallad med körvel och du har en rätt som fungerar lika bra på en vardag som på en helg.

logo
Tom Sjöstedt SMK

Se Tom Sjöstedt laga receptet

Ingredienser

portioner

Kyckling

  • 600 g kycklinglårfilé, utan ben med skinn
  • 1 kruka dragon
  • 2 klyftor vitlök, tunt skivade
  • 4 gula lökar
  • salt
  • olivolja

Krämig majssallad

  • 400 g fryst majs, tinad, kokt
  • 2 röda endive (eller rosésallad)
  • 1 kruka körvel
  • 2 dl majonnäs
  • 2 tsk dragonvinäger
  • salt
  • peppar

Garnering

  • plockad körvel
  • plockade dragonblad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg kycklingen på en plåt. Fördela vitlök och dragon (spar lite dragon till garnering) under skinnet på kycklingen.
  3. Skala och halvera lökarna. Lägg dem på plåten tillsammans med kycklingen. Tillaga ca 30 minuter tills kycklingen är genomstekt och den har fått fin färg.
  4. Gör under tiden majssalladen. Strimla endiven fint. Hacka körveln (spar lite till garnering). Blanda alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  5. Servera kycklingen tillsammans med majssalladen. Garnera med dragon och körvel.