Ungersk gulasch

Ungersk gulasch
Foto: TV4
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Ungersk gulasch

9 ingredienser

En gulasch är en härlig, paprikasmakande gryta. Servera med kokt ris som du blandat ner hackad paprika av olika färger i.

Ingredienser

portioner
  • 1 kg högrev (eller märgpipa)
  • 2 gula lökar
  • 4 klyftor vitlök
  • 2 msk tomatpuré
  • 0,75 dl paprikapulver
  • 1 l köttbuljong
  • smör, att steka i
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken, tärna köttet i 2 x 2 cm stora tärningar och skala och pressa vitlöken.
  2. Krydda köttet med salt och peppar och bryn det runt om i en stekpanna. Lägg över köttet i en gryta när det har fått fin färg. Fräs lök och vitlök i stekpannan tillsammans med tomatpurén. Lägg över det i grytan, pudra över paprikapulver och rör runt. Slå på buljong och låt grytan koka sakta i 1 timme.
  3. Kontrollera att köttet är färdigt genom att provsmaka en bit. Krydda med salt och peppar.