Valnötspaj, Mandelmanns recept

Valnötspaj, Mandelmanns recept
Foto: TV4
Familjen Mandelmann
Familjen Mandelmann

Valnötspaj, Mandelmanns recept

12 ingredienser

Ingredienser

portioner4 - 8

pajdeg

  • 200 g smör
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 0,5 dl strösocker
  • 1 äggula

Fyllning

  • 75 g smör
  • 2 dl honung
  • 2 dl strösocker
  • 0,5 krm salt
  • 3 ägg
  • 5 dl valnötter

Servering

  • grädde, vispad

Gör så här

  1. Värm ugnen till 150 grader.
  2. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen och låt vila i kylen i 10 minuter.
  3. Smält smöret till fyllningen. Tillsätt honung, socker och salt. Vispa äggen och rör ner dem i smeten.
  4. Kavla ut pajdegen och klä en medelstor form. Häll i fyllningen och fördela valnötterna ovanpå.
  5. Grädda pajen i 60 minuter, eller tills ytan fått fin färg och fyllningen känns fast. Om kanterna ser ut att få för mycket färg kan du täcka pajen med en plåt efter halva tiden.
  6. Servera med vispad grädde.