Växtbaserade semlor med hemgjord pumpamassa, istället för mandelmassa, och en frisk hallon-"grädde". Det här är riktigt härliga semlor fyllda av färg och smak.
Blanda alla ingredienser till fördegen väl i ca 5 minuter. Låt ligga i ca 30-40 minuter till första bubblan.
Deg
Tillsätt socker, salt och mjöl till fördegen. Knåda degen i ca 15 minuter.
Tillsätt rapsoljan och blanda in ca 5 minuter. Låt degen vila ca 1 timme.
Väg upp bullar av degen, ca 50-60 gram/styck, och forma dem runda.
Låt sedan bullarna jäsa ca 3,5 timmar under duk.
Baka sedan bullarna på 210 grader i ca 5-6 minuter.
Fyllning
Mixa blötlagda pumpakärnor och råsocker i en mixer till en massa (eller använd 400 g färdig mandelmassa som alternativ till pumpa). Tillsätt därefter vatten och blanda väl, så inga klumpar bildas.
Hallon-"grädde"
Koka hallonpuré, socker, vatten och potatismjöl till en fast kräm.
Blanda ner kakaosmöret i hallonkrämen .
Vänd ner lättvispad sojagrädde i krämen när krämen håller ca 37 grader.
Låt hallon-"grädden" svalna i kyl ca 1 timme.
Servering
Klipp upp ett hål i bullen. Spritsa sedan i fyllning.
Spritsa på hallon-"grädde" och toppa med lock. Sikta florsocker på bullen.