Vegansk biff à la Lindström

koket.se
Vegansk biff à la Lindström
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegansk biff à la Lindström

18 ingredienser

45 min

Vegansk variant på husmansklassikern Biff à la Lindström. Köttet byts mot proteinrika svarta bönor och smeten binds ihop med ströbröd och chiafrön. Servera med skysås och persiljeslungad potatis.

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner

Biffar

  • 1 burk färdigkokta svarta bönor
  • 1 msk chiafrön
  • 3 msk vatten
  • 1 gul lök
  • 3 msk kapris
  • 3 inlagda rödbetor
  • 1 dl ströbröd
  • 2 msk dijonsenap
  • rapsolja, till stekning
  • salt
  • peppar

Sås

  • 1 tsk vetemjöl
  • 2 msk margarin veganskt
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl vatten

Tillbehör

  • 800 g potatis, gärna små
  • 1 kruka persilja
  • 2 msk margarin veganskt

Gör så här

  1. Blanda chiafrö och vatten och låt stå i minst 10 minuter.
  2. Skölj bönorna noggrant och mosa dem ordentligt.
  3. Skala och hacka löken. Hacka kapris. Skär rödbetorna i fina tärningar.
  4. Blanda ströbröd, rödbetor, lök, kapris, dijonsenap och chiafrö med de svarta bönorna. Salta och peppra.
  5. Koka potatisen. Hacka persiljan. Slunga potatisen med margarin och persilja (spara lite persilja till serveringen), varmhåll.
  6. Forma biffar av bönsmeten. Stek dem på medelhög värme i olja tills de har fått fin färg på båda sidorna.
  7. Lägg dem på ett fat och håll biffarna varma.
  8. Smält margarinet i pannan du stekte biffarna i och vispa i mjölet. Tillsätt vin och vatten och låt det koka ihop till en sås.
  9. Servera biffarna med sås, persiljeslungad potatis och extra persilja.