0,3 röd chilifrukt, urkärnad om man är rädd för hetta
1 kruka koriander, finhackad
0,5 dl kokosvatten, från den färska kokosnöten
1,5 krm himalayasalt
Gör så här
Börja med att öppna kokosnöten med en rejäl kniv. Skiva bort det vita skalet på toppen av nöten så att du kommer in till skalet. Hugg av toppen. Akta fingrar och händer! Häll över kokosvattnet i en tillbringare och gröp ut köttet med en sked. Finputsa köttet genom att ta bort bruna skalrester och skölj köttet i kallt vatten. Skiva kokosköttet i ätvänliga bitar och lägg kokosbitarna i en skål.
Kärna ur tomaterna och skär dem i bitar. Skala, kärna ur och tärna gurkan. Dela, kärna ur, gröp ur och tärna avokadon. Skiva löken.
Riv skalet från limen utan att få med det vita av skalet. Blanda allt tillsammans med kokosköttet och pressa i limesaften. Finhacka chili och vänd ner tillsammans med koriander. Salta och smaka av.
Passar perfekt som förrätt eller på toppen av en sallad.