Vegansk chokladmousse med havssalt och misorostade hasselnötter

Vegansk chokladmousse med havssalt och misorostade hasselnötter
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vegansk chokladmousse med havssalt och misorostade hasselnötter

12 ingredienser

30 min + tid i kylen

Ingredienser

portioner
  • 4 burkar kokosmjölk
  • 8 msk kakao
  • 3 msk vaniljsocker
  • 1 tsk havssalt
  • 200 g mörk choklad, vegansk
  • 1 dl riven kokos, rostad
  • 2 msk sesamfrön, rostade
  • 1 msk misopasta
  • 1 dl hasselnötter
  • 1 msk agavesirap
  • 2 askar hallon (à 125 g)
  • ätbara blommor, t ex rosenblad och syren

Gör så här

  1. Ställ in kokosmjölken i kylen i minst 3 timmar. Öppna dem och skopa bort den tjocka kokosmjölken, spara kokosvattnet till en gryta eller en smoothie!
  2. Vispa den krämiga kokosen med en elvisp, tillsätt kakao, vaniljsocker och salt. Vispa tills fluffigt i ca 4 minuter och låt stå kallt i ca 1 timme.
  3. Rosta hasselnötterna i en stekpanna, tillsätt agave tills det blir kletigt och karamelligt, i med miso och rör runt, låt svalna. Hacka eller mixa.
  4. Blanda kokos och sesamfrön. Lägg rostad kokos och sesam på faten som små högar, toppa med en sked chokladmousse i mitten. Riv sedan över ett tjockt lager med choklad så det täcker. Toppa med blomblad, hallon och misorostade hasselnötter.