Vegansk påskröra

Vegansk påskröra
Foto: Tv4
Alexander Pelli ny
Alexander Pelli ny

Vegansk påskröra

19 ingredienser

2 dagar

Krämig röra som passar perfekt till påskbordet! Med svamp och goda kryddor kommer den här veganska röran snabbt bli ett populärt inslag till påskmaten.

Ingredienser

portioner sats

Dag 1: inlagd svamp

  • 200 g skogschampinjoner (eko)
  • 1 dl ättiksprit 12 %
  • 2 dl strösocker (eko)
  • 3 dl vatten
  • 1 lagerblad
  • 4 nejlikor, hela
  • 6 svartpepparkorn, hela
  • 0,5 krm malen kryddpeppar
  • 0,5 krm malen kanel
  • 1 krm gula senapsfrön

Dag 2

  • 150 g inlagd svamp
  • 1 msk kapris (eko)
  • 0,75 dl dill, färsk och eko
  • 0,5 dl gräslök, färsk och eko
  • 1,5 dl rödlök (eko)
  • 1,25 dl vegansk majonnäs
  • 2-2,5 msk havre fraiche (eko)
  • 1 tsk vitvinsvinäger (ekologisk)
  • 2,5 krm salt

Gör så här

Dag 1

  1. Koka upp allt utom svamp. Skiva svampen och lägg i en burk med låsbart lock.
  2. När lagen kokar häller du den över svampen och stänger burken. Låt stå tills imorgon.

Dag 2

  1. Hacka upp svampen fint och låt den rinna av aningen i ett durkslag, hacka även upp kaprisen fint och klipp ner de färska örterna i en skål.
  2. Skär upp rödlöken och blanda samman allting, ställ sedan in i kylen och låt stå någon timma innan servering, blir bara bättre efter en dag.