Vegetarisk gulasch med gräddfil

Vegetarisk gulasch med gräddfil

19 ingredienser

30 min

Enkelt och värmande med vegetarisk gulasch - funkar alldeles utmärkt att förbereda i förväg. 

Tips! Häll grytan i en termos och ta med dig ut på utflykten.

Felix tipsar!
Felix veggie gulasch produkt

Felix tipsar!

Testa Felix soppa Veggie goulash!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 4 potatisar, skalade och hackade
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 klyftor vitlök, hackad
  • 2 morötter, skivad
  • 0,5 röd chilifrukt, hackad (valfritt)
  • 1 röd paprika, hackad
  • 1 grön paprika, hackad
  • 1 gul paprika, hackad
  • rapsolja, till stekning
  • 1 msk paprikapulver
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk torkad timjan
  • färsk timjan
  • 250 g passerade tomater
  • 1 msk japansk soja
  • 4 dl grönsaksbuljong
  • salt
  • peppar

Servering

  • gräddfil

Gör så här

  1. Stek lök, vitlök och chili i olja i en stor kastrull. Tillsätt resten av grönsakerna och de torkade kryddorna och den färska timjanen. Låt fräsa i ett par minuter.
  2. Häll över tomaterna och buljongen. Smaka av med soja, salt och peppar. Låt koka tills grönsakerna är mjuka.
  3. Servera med en klick gräddfil.
TIPS!
Felix tipsar!
Paj med spenat, feta och soltorkade tomater

Felix tipsar!

4 goda veggieluncher att testa!

Läs mer