Köfte är en klassisk rätt av färs och massa härliga kryddor, färsen tillagas sedan på spett eller som biff. Denna vegetariska variant signerad Siri Barje får du bara inte missa!
Börja med att lägga yoghurten i en ren kökshandduk i en sil och låt rinna av. Krama ut vätskan då och då.
Tina färsen helt.
Sätt ugnen på 180 grader. Finhacka salladslök och persilja. Riv i vitlöken i färsen och tillsätt övriga ingredienser.
Mosa ihop allt med händerna så att det blandas väl.
Forma färsen runt grillspett eller gör järpar eller biffar. Grilla dem så att de får en randig grillyta eller kör i ugn tills de får fin färg, ca 15-20 minuter.
Couscous
Lägg couscous i en skål och tillsätt finrivet citronskal och citronsaft, olivolja och salt.
Koka upp vattnet och häll över couscousen. Rör runt och täck sedan med platsfilm och låt stå i 10 minuter.
Fluffa upp couscousen med gaffel och toppa med cashewnötter.
Chiliyoghurt
Blanda den avrunna yoghurten med övriga ingredienser.
Trä av köften från spetten och servera med couscous, yoghurtsås, bladspenat och cashewnötter.