Hacka löken och vitlöken. Skala moroten och rotsellerin och riv dem på den grova sidan av rivjärnet.
Ta en stor kastrull, sätt på medelhög värme och tillsätt olivoljan.
Stek lök, vitlök, morot och rotselleri tills löken blir glansig. Tillsätt vegofärsen och stek
tills den får lite färg. Tillsätt sedan tomatpuré och krossade tomater. Rör runt, höj värmen och tillsätt
vinägern.
Salta, peppra och låt det koka i ungefär 10-15 minuter. Hacka persiljan och skiva tomaten tunt.
Häll crème fraichen i en skål och tillsätt mjölk eller vatten samt salt och peppar. Rör till du får en
rinnig konsistens.
Använd en fyrkantig form med högre kanter.
Lägg ett lager tomatsås i botten, lägg plattorna ovan på såsen, smeta på crème fraichesåsen på plattorna, täck med lite riven ost samt strö över lite hackad persilja. Salta och peppra mellan lager om du vill. Upprepa lagren två gånger till. Avluta med ett lager crème fraiche samt riven ost. Lägg den skivade tomaten som dekoration på lasagnen och strö över den sista persiljan.
Grädda i mitten av ugnen i 25-30 minuter och låt den vila i ungefär 5 minuter.