Vegetarisk tacopaj med portabello och rotselleri

POPULÄRT
Felix Vegetarisk tacopaj med portabello och rotselleri
Foto: köket.se

Vegetarisk tacopaj med portabello och rotselleri

10 ingredienser

40 m

Klassisk tacopaj med vegetarisk fyllning av rostad rotselleri och portabello. En riktig umamibomb som toppas med crème fraiche och riven ost.

Felix tipsar!
Felix vegofärspaj produkt

Felix tipsar!

För en supersnabb lunch eller middag testa Felix Vegofärspaj. Lågt klimatavtryck!

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 1 pajdeg
  • 0,5 rotselleri
  • 4 portabellosvampar
  • 1 förp taco kryddmix
  • 1 paprika
  • 1 gul lök
  • 2 dl crème fraîche
  • 2 dl ost, riven

Servering

  • nachochips
  • 0,5 kruka färsk koriander

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Tryck ut pajdegen i pajformen, nagga med en gaffel och förgrädda skalet i ca 5 minuter.
  3. Skrubba rotsellerin och hacka ner den till små kuber. Stek rotsellerin på medelvärme i en stekpanna tillsammans med lite olja tills det mjuknat och fått lite färg.
  4. Skiva den gula löken och portabellon och tillsätt i stekpannan med rotselleri.
  5. Krydda med tacokryddan och häll på en skvätt vatten. Stek någon minut till.
  6. Hacka paprikan. Lägg ner paprika i stekpannan och rör om.
  7. Häll över fyllningen i pajskalet. Bred över crème fraichen och toppa med riven ost.
  8. Grädda pajen i ugnen i ca 20 minuter eller tills osten fått fin färg.
  9. Servera eventuellt med nachochips och koriander.
TIPS!
Fler tips från Felix!
Senapsstuvad krögarpytt med stekt ägg och picklad lök

Fler tips från Felix!

Billig vardagsmat - här är 6 smarta budgettips!

Läs mer