4 röda chilifrukter, urkärnade och skurna i tunnan skivor
1 kvist färsk koriander, finhackad
1 salladslök, skivor
Fyllning
100 g glasnudlar
3 msk matolja
1 klyfta vitlök, finhackad
250 g vitkål, finstrimlad
2 morötter, grovriven (medelstor)
85 g purjolök
4 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
200 g enokisvamp, rotplattan bortskuren
1 tsk salt
svartpeppar, nymalen
Vårrullar
15 ark vårrulledeg (19×19 cm)
7-8 dl matolja, till friteringen
Gör så här
Sweet chilisås
Blanda socker, vatten, vinäger och salt i en kastrull och koka ihop på svag värme tills det blir simmigt, ca 15 minuter.
Låt såsen svalna och lägg i chili, koriander och salladslök.
Fyllning
Lägg nudlarna i blöt i ljummet vatten i 10 minuter, häll sedan av.
Hetta upp oljan i en wokpanna eller stor stekpanna. Lägg i vitlök och fräs den tar färg.
Lägg i vitkål, morot och purjolök och fräs under omrörning i ca 5 minuter.
Tillsätt ostronsås, soja, svamp, salt och peppar. Rör till en smidig blandning.
Sänk värmen till medelvärme och lägg i nudlarna och blanda väl. Låt det svalna.
Vårrullar
Ha ett hörn närmst dig, lägg på fyllning (rör om varje gång du tar fyllning), vik in alla sidor utom den översta, pensla degkanterna med vatten för att klistra ihop. Rulla ihop och lägg dem med skarven nedåt.
Hetta upp oljan till 175 grader i en gryta. Lägg i 2-3 rullar åt gången och fritera tills de är gyllenbruna, ca 5 minuter.