Veggie ramen

koket.se
Veggie ramen
Foto: TV4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Veggie ramen

13 ingredienser

30 min

Vegetarisk ramen med en härlig smak av sesam. Toppas med ägg för extra matighet!

(I inslaget säger Siri att kryddan heter Roasted garlic and chili. I butik hittar du kryddan som Roasted garlic and pepper.)

logo
Siri Barje 2016

Se Siri Barje laga receptet

Ingredienser

portioner
  • 1,5 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 4 ägg
  • 2 msk tahinipasta (ljus)
  • 3 msk misopasta
  • 3 msk japansk soja
  • 1 klyfta vitlök
  • 4 port nudlar (ramennudlar)
  • 1 färska majskolvar
  • 0,5 vitkål
  • rapsolja, till stekning
  • 4 salladslökar
  • 1 msk svarta sesamfrön
  • kryddblandning roasted garlic and pepper

Gör så här

  1. Koka upp vatten med buljongen.
  2. Koka äggen i 6 minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Skala sedan äggen.
  3. Strimla vitkålen och skär bort majskornen från kolven. Hacka salladslöken.
  4. Vispa ihop tahini med en skvätt buljong. Vispa i miso, soja och riven vitlök. Fördela i fyra skålar.
  5. Stek majs i olja tills gyllene, håll varmt.
  6. Stek vitkålen snabbt på hög värme i olja.
  7. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  8. Häll buljongen i skålarna, rör runt ordentligt och toppa med nudlarna.
  9. Fördela majs och kål i skålarna. Dela äggen och lägg upp två halvor i varje skål.
  10. Strössla över salladslök, sesamfrön och mal över roasted garlic and chili.