Vegoburgare med potatisklyftor och srirachamajonnäs

koket.se
Vegoburgare med potatisklyftor och srirachamajonnäs
Foto: TV4
Jennie Walldén KM
Jennie Walldén KM

Vegoburgare med potatisklyftor och srirachamajonnäs

23 ingredienser

45 min

Vegetariska burgare gjorda på zucchini, mandel och ost serverade med het chilimajo och klyftpotatis. Välj gärna det asiatiska ströbrödet panko till paneringen för extra frasiga burgare.

logo
Jennie Walldén KM

Se Jennie Walldén laga receptet

Ingredienser

portioner

potatis

  • 900 g mjölig potatis
  • 3 msk olivolja
  • salt
  • peppar

Burgare

  • 200 g zucchini [1 liten]
  • 2 dl sötmandel
  • 3 dl prästost, riven
  • 2 klyftor vitlök, rivna
  • 2 ägg
  • 1 msk japansk soja
  • 1,5 dl ströbröd
  • ströbröd, till panering, gärna panko
  • smör
  • olja

dressing

  • 1,5 dl majonnäs
  • 3 msk ketchup
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 1-4 tsk sriracha (beroende på hur het dressing man vill ha)
  • 4 hamburgerbröd (gärna briochebröd)
  • 4 krispiga salladsblad
  • 2 tomater, skivade
  • 2 ättiksgurkor, skivade
  • rödlök, skuren i tunna ringar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form och vänd i olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 25 minuter.
  2. Riv zucchinin grovt. Salta och låt stå i 10 minuter. Krama sedan ur all vätska.
  3. Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med soja och riven vitlök. Häll på 1,5 dl ströbröd och låt svälla i 5 minuter.
  4. Lägg mandel i en mixer och kör till smulor. Häll över i bunken och blanda i urkramad zucchini, riven ost och svartpeppar. Låt smeten vila i 10 minuter.
  5. Rör samman alla ingredienser till dressingen.
  6. Forma smeten till 4 biffar. Vänd i ströbröd och stek i smör och olja till gyllene på båda sidor.
  7. Värm hamburgarbröden i ugnen i några minuter. Lägg i vegoburgarna, dressing och det gröna. Servera med den rostade potatisen.