Vegetariska burgare gjorda på zucchini, mandel och ost serverade med het chilimajo och klyftpotatis. Välj gärna det asiatiska ströbrödet panko till paneringen för extra frasiga burgare.
1-4 tsk sriracha (beroende på hur het dressing man vill ha)
4 hamburgerbröd (gärna briochebröd)
4 krispiga salladsblad
2 tomater, skivade
2 ättiksgurkor, skivade
rödlök, skuren i tunna ringar
Gör så här
Sätt ugnen på 225 grader. Börja med att klyfta potatisen. Lägg i en ugnssäker form och vänd i olivolja, salt och peppar. Tillaga i ugnen i 25 minuter.
Riv zucchinin grovt. Salta och låt stå i 10 minuter. Krama sedan ur all vätska.
Knäck äggen i en bunke och vispa ihop med soja och riven vitlök. Häll på 1,5 dl ströbröd och låt svälla i 5 minuter.
Lägg mandel i en mixer och kör till smulor. Häll över i bunken och blanda i urkramad zucchini, riven ost och svartpeppar. Låt smeten vila i 10 minuter.
Rör samman alla ingredienser till dressingen.
Forma smeten till 4 biffar. Vänd i ströbröd och stek i smör och olja till gyllene på båda sidor.
Värm hamburgarbröden i ugnen i några minuter. Lägg i vegoburgarna, dressing och det gröna. Servera med den rostade potatisen.