Vichyssoise med topping

Vichyssoise med topping
Foto: TV4
Jonas Lagerström KK 2024
Jonas Lagerström KK 2024

Vichyssoise med topping

16 ingredienser

20 min

Jonas Lagerström bjuder på en snabb och värmande potatis- och purjolökssoppa med parmesanost. En perfekt rätt att ta med på utflykten i en termos.

Ingredienser

portioner
  • 800 g potatis
  • ca 1,5 l vatten
  • 1 lök
  • 1 vitlök
  • 1 purjolök
  • färsk timjan
  • rosmarin
  • lagerblad
  • 3 dl grädde
  • 100 g crème fraîche
  • 1 citron
  • 80 g parmesanost
  • 1 ask krasse
  • pumpakärnor
  • solroskärnor
  • salt

Gör så här

  1. Koka potatis, lök, vitlök och purjolök i saltat vatten.
  2. Lägg i örterna efter halva tiden.
  3. Tillsätt grädde samt crème fraîche och mixa soppan slät.
  4. Smaka upp med salt och citron.
  5. Hyvla osten, klipp krassen och blanda det med fröerna. Servera blandningen till soppan.