Captain Reidar’s deep fried hallelujah moment

friterade primörer, mozzarellasticks och charkuterier
Foto: tv4

Captain Reidar’s deep fried hallelujah moment

Av: Victor - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

10 ingredienser

ca 30 minuter

Friterade svenska primörer, mozzarella sticks och charkuterier serverat på ett stort härligt fat som alla kan plocka från.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Dryck
artnr 7639 Graham Beck Brut

Ingredienser

portioner
  • 4 sparris
  • 4 morötter
  • 8 färskpotatisar
  • 125 g mozzarellaost, i långa stickor
  • blandade charkuterier
  • sweet chilisås

Frityren

  • 7-8 dl frityrolja
  • 3 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 3 dl vetemjöl

Gör så här

  1. Värm upp oljan i en stor kastrull till 180 grader.
  2. Häll upp vetemjöl, ägg och ströbröd i tre separata skålar.
  3. Skär upp alla ingredienser förutom charkuterierna (dem friteras inte) i lagom stora bitar.
  4. Lägg bitarna först i vetemjöl och vänd runt dem, sedan i äggvätskan, och rulla dem sist i ströbröd innan du lägger dem i den kokande frityroljan.
  5. Fritera i omgångar så att det inte blir för trångt i kastrullen. Om det friterade hinner kallna innan det är dags att servera kan du lägga in det i ugnen i 275 grader i 2 minuter precis innan servering.
  6. Lägg upp allt på ett fat tillsammans med charkuterierna och servera tillsammans med till exempel sweet chili-sås eller någon annan sås du tycker passar.