Kocken Viktor Westerlind delar med sig av kockknepen för en extra glad och god midsommar.
Färskpotatis
Skrubba och dela ned. Potatisen tar åt sig mera smak om man delar den. Koka potatisen i skirat eller brynt smör för extra lyx. Tillsätt citronskal och dillkvistar för aromatiska smaker. Servera sedan smöret till matjessillen eller gör vispat smör till brödet som nedan. Till Victors recept på smörkokt färskpotatis.
Vispat brynt smör
Blanda lika delar rumstempererat brynt smör med rumstempererat brynt smör. Det blir bredbart.
Hängd gräddfil
Häng av gräddfil i kaffefilter i 1-24 timmar innan så får man en krämig konsistens på gräddfilen, mera likt en crème fraiche.
Rödlök
Skiva lök tunt, gärna på mandolin. Lägg i kallt vatten och låt spola så man får bort aggressiva ut löken och får en mildare smak.
Jordgubbar med fläder och vanilj
Kokar ner färdigköpt flädersaft till en sirap och marinera jordgubbar i den tillsammans med lite citrusskal. Jordgubbar i tidig säsong behöver ofta lite ”hjälp” av andra smaker. Till Victors recept på jordgubbar med vaniljcrème.