Filé av vildsvin med potatisgratäng och kryddig rödvinssås.
Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.
Blanda marinaden i skål. Lägg köttet i en påse och häll i marinaden. Blanda runt. Låt ligga så länge som möjligt, gärna en dag.
Gratäng
Sätt spisen på 175 grader.
Skala potatisen och skär i tunna skivor. Lägg lager på lager i en form.
Salta och peppra varje lager (om man ska äta samma dag annars minska salt och peppar).
Sprid ut vitlöken mellan lagren. Häll på grädde efter hälften av lagrena, spara hälften att hälla på toppen.
Häll på osten. Grädda i ugnen 1 timme.
Sås
Fräs lök och vitlök i hälften av smöret. Häll i vinet när löken fått den färg du vill ha. Krydda och häll i honung. Koka ihop såsen sila sedan av. Tillsätt resten av smöret.
Köttet
Grilla köttet tills det har en innertemperatur på ca 60 grader.