Börja med viltfärsbiffarna. Skala och finhacka löken, fräs hälften av löken glansig i lite smör. Behåll resten av löken rå.
Blötlägg ströbrödet i mjölken. Blanda ihop färsen med lök, ägg, ströbröd, soja, kalvfond och kryddor.
Gör ett stekprov och kontrollera kryddningen. Forma små pannbiffar med fuktiga händer och lägg dem på ett smörpapper eller en skärbräda.
Hetta upp en panna med olja och smör, stek biffarna på medelhög värme tills de är genomstekta. Stek inte för många biffar åt gången, då kan det börja koka i pannan. Håll biffarna varma.
Svampfräs
Skala och hacka löken till svampfräset. Skala eventuellt äpplet och ta bort kärnhuset, skär äpplet i tärningar.
Tärna sidfläsket och ansa svampen.
Skala steklökarna och koka dem några minuter i lättsaltat vatten, dela dem sedan på mitten.
Stek fläsket knaprigt, ta upp det och stek svampen i fettet från fläsket. Krydda svampen med salt och peppar och lägg i en klick smör. Tillsätt lök, steklök och äpple och stek tills löken är mjuk. Lägg tillbaka fläsket i pannan.
Finhacka persiljan och vänd ner den precis innan servering.
Servering
Lägg upp biffarna på ett varmt fat och bred svampfräset över.
Servera med gräddsås och kokt eller pressad potatis. Svartvinbärsgelé är också gott till.