Tre små brödbitar med spanskrelaterad topping

Tre små brödbitar med spanskrelaterad topping
Foto: tv4

Tre små brödbitar med spanskrelaterad topping

Av: Vincent - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

17 ingredienser

20-25 min

Stekt bagutte med tre sorters topping. Krämig kronärtskocksröra, kryddig korv och aioli samt heta räkor.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet.

Ingredienser

portioner
  • 1 baguette
  • olja

Kronärtskocksröra

  • 150 g färskost
  • 5-6 inlagda kronärtskockor, i bitar
  • färsk oregano
  • ev salt
  • 1 msk ketchup

Heta räkor

  • 300 g räkor med skal
  • olivolja
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 torkad peperoncini
  • persilja, hackad
  • En skvätt alkoholfritt vitt vin

Aioli och korv

  • 1,5-2 dl turkisk yoghurt
  • 1,5-2 dl majonnäs
  • 1-2 klyftor vitlök
  • salt
  • 1 kryddig korv (spansk)

Gör så här

Baguette

  1. Skiva baguette och rosta den i en stekpanna med generöst med olja.

Kronärtskocksröra

  1. Mixa ihop philadelphiaosten och kronärtskockor till en jämn massa, smaka av och krydda ev. med salt och oregano.
  2. Ställ in röran i kylen, så att den blir lite mindre rinnig. Vid servering brer du på ett generöst lager på en rostad baguettebit.

Aioli och korv

  1. Rör ihop yoghurten och majonnäsen.
  2. Riv vitlöken (antal beroende på tycke och smak) och häll i såsen och smaka av med salt.
  3. Stek korven och dela den i mindre bitar, så att de passar på brödbiten.
  4. Innan servering brer du ett lager aioli på den rostade baguettebiten och placerar korven ovanpå.

Heta räkor

  1. Skala räkorna, hetta upp olja i en stekpanna.
  2. Häll i alla ingredienser förutom räkorna och låt det koka upp till en röra. Ha i räkorna och stek 2-3 min. Lägg röran på en rostad baguettebit.