Tvätta och skölj blåmusslorna, släng de som är öppnade eller trasiga. Lägg dem i saltat vatten 1 timme.
Skala och hacka schalottenlök och vitlök. Skala och tärna moroten fint. Plocka och hacka persiljan, spara stjälkarna till kokningen av musslorna.
Lägg musslorna i ett durkslag.
Värm matolja i en stor tjockbottnad kastrull, det ska vara riktigt varmt. Lägg i musslorna, löken, morötterna och persiljestjälkarna. Rör om och tillsätt vinet. Täck med lock och koka dem
ca 2-3 minuter. Kolla så att alla musslorna har öppnat sig, om inte koka ytterligare 1 minut.
Ta upp musslorna och tillsätt grädden. Låt koka i ca 5 minuter. Lägg i musslorna och den hackade persiljan. Njut!
Råriven tomat
Riv tomaterna på den grova sidan av rivjärnet. Smaka upp med olivolja, riven vitlök, salt och peppar.
Surdegsbröd
Grilla eller stek sudegsbrödet.
Servering
Bjud musslorna med råriven tomat och grillat surdegsbröd vid sidan om.