Vinkokta blåmusslor med grön curry

koket.se
Vinkokta blåmusslor med grön curry
Daniel Mullern
Daniel Mullern

Vinkokta blåmusslor med grön curry

13 ingredienser

30 m

Vinkokta blåmusslor med grön curry, koriander och grillat bröd blir en festlig förrätt att njuta av i helgen.

Se Daniel Müllern laga receptet

logo

Ingredienser

portioner
  • 2 kg färska blåmusslor
  • 3 l vatten
  • 90 g salt [ca 1dl]
  • 1 bananschalottenlök
  • 1 klyfta vitlök, skalade
  • 1 morot, skalad
  • 3 msk matolja
  • färsk bladpersilja
  • 4 dl torrt vitt vin
  • 2 dl grädde
  • 1 msk grön currypasta
  • 3 g färsk koriander, grovt skuren

Servering

  • 4 skivor surdegsbröd, grillade eller stekta

Gör så här

  1. Tvätta och skölj blåmusslorna. Släng de som är öppnade eller trasiga.
  2. Lägg musslorna i saltat vatten i 1 timme.
  3. Hacka schalottenlök och vitlök samt tärna moroten fint.
  4. Lägg musslorna i ett durkslag.
  5. Värm matolja i en stor tjockbottnad kastrull. Den ska vara riktigt varm.
  6. Lägg i musslorna, löken, moroten och persiljestjälkarna. Rör om och tillsätt vinet. Täck med lock och låt koka i ca 2-3 minuter. Kolla så att alla musslorna har öppnat sig, koka annars ytterligare 1 minut.
  7. Ta upp musslorna och tillsätt grädden. Låt koka i ca 5 minuter.
  8. Smaka upp buljongen med grön curry. Lägg i musslorna och koriander.

Servering

  1. Servera med grillat eller stekt surdegsbröd.