Vintersallad

koket.se
Vintersallad
Foto: Tv4
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vintersallad

12 ingredienser

20 m

En kripsig och fräsch vintersallad passar perfekt att servera till maten under årets kalla månader.

Se Siri Barje laga receptet

logo

Ingredienser

portioner4 - 6

Sallad

  • 2 endiver
  • 1 rosésallad (eller annan röd sallad)
  • 4 blad svartkål
  • 1 rättika
  • 2 mandariner
  • 1 stjälk färsk bladpersilja (stor)

Dressing

  • 1 msk kapris
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk vinäger
  • 2 tsk dijonsenap
  • salt
  • peppar

Gör så här

Dressing

  1. Hacka kapris till dressingen.
  2. Vispa ihop resterande ingredienser och ha i kapris.

Sallad

  1. Dela endive och rosésallad i trevliga bitar och lägg på ett fat.
  2. Ta bort stjälken i mitten på svartkål och riv den sedan i bitar. Droppa på lite olja och massera den tills den är lite mjuk. Strössla den sedan över salladen.
  3. Skala rättikan och skiva den tunt. Skär bitarna sedan i tändsticksform och strössla över salladen.
  4. Skala mandarin och skär i trevliga bitar, lägg på salladen.
  5. Plocka persiljan.
  6. Droppa på dressingen och dekorera salladen med persilja.