Vintersallad med krabba

Vintersallad med krabba
Foto: TV4
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson
Kockarnas kamp 2017 Jonas Svensson

Vintersallad med krabba

17 ingredienser

30 min

En vintrig sallad med krabba, citrongräs, chili och mynta blir en god förrätt att njuta av i helgen.

Ingredienser

portioner
  • ca 100-150 g krabbkött, kokt
  • 2 stjälkar citrongräs
  • 1 röd chilifrukt
  • 1 grön chilifrukt
  • 10 blad mynta
  • 6 kvistar färsk koriander
  • 1 pomelo
  • 1 avokado
  • 1 msk olivolja
  • 8 salladsblad

Sås

  • 2 msk fisksås
  • 3 limefrukter, saften
  • 1 msk strösocker
  • 1 röd chilifrukt, tärnad
  • 1 grön chilifrukt, tärnad
  • 1 msk färsk koriander, hackad
  • 1 msk mynta, hackad

Gör så här

  1. Börja med att riva krabbköttet med fingrarna så att det blir mindre bitar.
  2. Riv sedan citrongräs på rivjärn (den fina delen) och blanda med krabbköttet.
  3. Finhacka chili, mynta och koriander och blanda ner.
  4. Gör sedan såsen genom att blanda ihop samtliga ingredienser.
  5. Skär pomelo samt avokado i små bitar och blanda med 1 msk olivolja.
  6. Lägg salladsbladen i kallt vatten.
  7. Servera gärna ingredienserna på krossad is i olika högar.
  8. Var och en bygger sedan sin egen sallad i ett blad och toppar med såsen.