10 roliga fakta om ditt hamburgerbröd!
Prova det här vansinnigt goda receptet på pulled pork burger
3. Energin som går åt för att producera Korvbrödsbagarns produkter går på 100% grön el, dvs från sol, vind och vatten samt biodiesel som är biologiskt nedbrytbart.
Korvbrödsbagarns bageri går på 100 % grön el.
Här hittar du massor av supersmarriga burgarrecept
6. Alla Korvbrödsbagarns brödpåsar görs idag av 100% återvinningsbar plast. Sedan 2019 är påsarna dessutom mindre och tunnare (men utan att påskvalitén påverkats). Detta har gjort att Korvbrödsbagarn har minskat användningen av plast med 60 ton/år och minskat sina CO2 utsläpp med 121 ton/år.
7. De rester som blir över i bageriet och de bröd som eventuellt inte når upp till kvalitetskraven återvinns och återuppstår som till exempel etanol och djurfoder.
8. Visste du att alla Korvbrödsbagarns bröd är bakas med växtbaserade ingredienser? Dom passar alla, även vegetarianer och veganer.
9. Alla Korvbrödsbagarns produkter är genomgående svenska. Vetet är odlat av svenska bönder, det har malts i kvarnen i Strängnäs och bakats i Korvbrödsbagarns bageri i Örebro.
10. Vill du få en extra smaksensation till din burgare - rosta ditt hamburgerbröd! Det kan du göra både på grillen, i ugnen och stekpannan (och självklart i brödrosten om du har en modell större).
Pensla bröden med olja eller smör innan och vips har rostningen lyft fram aromer och smaker som maxar burgarupplevelsen.