Vit chokladbräck med vårblommor, kokos, mynta och citron

Vit chokladbräck med vårblommor, kokos, mynta och citron
Foto: Siri Barje
Siri Barje 2016
Siri Barje 2016

Vit chokladbräck med vårblommor, kokos, mynta och citron

6 ingredienser

15 m + tid i kyl

Enkelt, dekorativt och gott. Servera med glass och jordgubbar om du vill!

Ingredienser

portioner6 - 8
  • 400 g vit bakchoklad
  • 1 citron, skalet
  • 2 msk kokos, riven
  • några nypor havssalt
  • 15-20 små penséer, gärna i olika färger
  • 1 kruka mynta

Gör så här

  1. Smält chokladen över ett vattenbad tills den är helt smält.
  2. Häll upp på ett bakplåtspapper med en skärbräda eller stort fat under. Bred ut chokladen jämt.
  3. Riv över citronskal, strö över kokos och strö över saltet jämt över chokladen, medan den fortfarande är mjuk.
  4. Tryck sedan ut blommorna i ett ojämnt mönster över chokladen och lägg myntablad mellan.
  5. Lägg chokladen i kylen för att stelna och om du har plats, lägg den i frysen 15 minuter innan servering.
  6. Dela chokladbräcken vid bordet och servera jordbuggar och glass till!