Vit chokladcheesecake med proseccotopping

POPULÄRT
koket.se
Philadelphia Vit chokladcheesecake med proseccotopping
Foto: TV4

Vit chokladcheesecake med proseccotopping

8 ingredienser

30 min + tid i kyl

Vit chokladcheesecake i glas toppad med proseccogele. Enkel att göra och den perfekta desserten till nyårsmiddagen.

Philadelphia Original
Philadelphia orginal vit

Philadelphia Original

En älskad klassiker med karaktäristisk krämighet och fräsch smak.

Läs mer

logo

Ingredienser

portioner

Botten

  • 4-6 digestivekex

Vit chokladcheesecake

  • 150 g vit bakchoklad
  • 300 g Philadelphia Original
  • 1 dl vispgrädde

Proseccogelé

  • 2 gelatinblad
  • 2 dl alkoholfri prosecco
  • 0,5 dl strösocker

Dekoration

  • ätbart pärlemopulver

Gör så här

  1. Mixa eller smula kexen till ett fint smul. Och fördela i 4 serveringsglas.
  2. Smält chokladen över ett vattenbad eller i mikrovågsugnen.
  3. Vispa Philadelphia tillsammans med grädde med en elvisp till en fluffig och fast kräm. Tillsätt chokladen och vispa ut jämnt.
  4. Lägg upp cheesecakekrämen i serveringsglasen och låt stå i kyl.
  5. Lägg gelatinbladen i blöt.
  6. Koka upp prosecco och strösocker i en kastrull. Rör om och låt sjuda tills sockret löst sig. Dra av från värmen, krama ur gelatinbladen och rör ut i kastrullen. Häll över i en skål eller djup tallrik och låt stelna i kylskåp, ca 2 timmar.
  7. Ta ut gelen ur kylen och dra sönder den med en gaffel så det blir ett vackert bubbligt smul. Toppa cheesecakekrämen med proseccosmulet.
  8. Dekorera med ätbart pärlemopulver.
TIPS!
Fler tips!
Krämiga tryffelsnittar med sparris

Fler tips!

Här hittar du fler tips och goda, krämiga recept från Philadelphia.

Läs mer