Vit chokladpavlova med pistage och passionsfrukt

Vit chokladpavlova med pistage och passionsfrukt ny
Foto: Stephanie Bjelkstam
Leila Lindholm
Leila Lindholm

Vit chokladpavlova med pistage och passionsfrukt

10 ingredienser

Denna fantastiska Pavlova är min favoritdessert som jag fullkomligt älskar. Om man gillar maräng kan jag garantera en smakupplevelse som är extraordinär. Det mjuka innanmätet i marängen i kombination med den vita chokladen och den rostade smaken av pistagenötterna är magiskt. Funkar på alla typer av middagar och en ypperlig dessert till nyår. /Leila

Ingredienser

portioner tårta
  • 7 äggvitor (ekologiska)
  • 5,25 dl strösocker
  • 0,5 citron, saft av
  • 200 g vit bakchoklad
  • 100 g pistagenötter

Topping

  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • 4 msk florsocker
  • 0,5 krm vaniljpulver
  • 6-8 passionsfrukter

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 130 grader, varmluft.
  2. Blanda äggvita, strösocker och citronsaft i en rostfri bunke. Rör tills sockret lösts upp.
  3. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad (i en skål över kokande vatten) tills den uppnår cirka 65 grader och blir glansig. Värmen gör att eventuella sockerkristaller smälter.
  4. Ta av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat helt (så att inte chokladen smälter när den vänds i).
  5. Hacka choklad och pistagenötter grovt och vänd försiktigt ner dem i marängen.
  6. Skeda ut marängen till ett toppigt, runt marängberg på en plåt med bakplåtspapper.
  7. Grädda marängen i mitten av ugnen i 70–90 minuter, den ska vara mjuk i mitten när den är klar.
  8. Vispa grädden löst och blanda den med yoghurt, florsocker och vaniljpulver. Skeda ut yoghurtgrädden över marängbottnen och toppa med urgröpt passionsfrukt.