Sätt på en kastrull med vatten till sparrisen. Tillsätt rikligt med salt, några droppar citron och en klick smör.
Koka sparrisen 3-5 minuter beroende på storlek. Använd en lite kniv eller sticka för att se om den är klar. Jag gillar att det finns något motstånd kvar i kärnan av sparrisen.
Häll försiktigt av vattnet och lägg sparrisen i en ren handduk och rulla ihop. Låt sparrisen ånga av sig i handduken medan du förbereder allt annat.
Mousselinesås
Separera äggulorna och lägg dem i en rundbottnad kastrull eller bunke.
Smält smöret och ställ åt sidan för att svalna något.
Vispa upp grädden och ställ åt sidan.
Vispa äggulorna tills de är luftiga och tillsätt smöret lite i taget. När såsen börjar tjockna så ställ den åt sidan i vattenbad.
Tillsätt rivet citronskal, en skvätt citron, tabasco och smaka av med salt. Såsen kan gärna ha en hög sälta och syra.
Strax innan servering klickar du i grädden och vänder försiktigt ner den i såsen till en fluffig välbalanserad mousselinsås.
Servering
Lägg sparrisen på en tallrik eller ett stort fat. Häll mousselinesås på mitten av sparrisen.
Strö över fint skuren krasse och gräslök samt klicka på forellrom.