Vit sparris med ramslöksmajonnäs och romvinägrett

Vit sparris med ramslöksmajonnäs och romvinegrette
Foto: Tv4

Vit sparris med ramslöksmajonnäs och romvinägrett

Av: Curt - Stockholm

Från: Halv åtta hos mig

20 ingredienser

45 m

Vit sparris med ramslöksmajonnäs och romvinegrette passar alltid fint som en festlig förrätt.

Receptet är från tv-programmet Halv åtta hos mig, och recepten därifrån är komponerade av amatörkockar. Köket.se kan därför inte gå i god för receptet

Ingredienser

portioner
  • 12 vita sparrisar
  • 1 l vatten
  • salt
  • strösocker
  • citron

Ramslöksmajonnäs

  • 1 förp ramslök
  • 2 äggulor
  • 1 msk dijonsenap
  • 1,5 msk vitvinsvinäger
  • 4 dl matolja
  • salt
  • peppar

Romvinägrett

  • 1 kruka gräslök
  • 0,5 citron, saften
  • 2 dl matolja
  • 50 g regnbågsrom
  • salt
  • peppar

Garnering

  • 0,5 baguette, riven
  • 1 kruka körvel

Gör så här

Sparris

  1. Skala sparrisen och koka i en kastrull med vatten, salt, socker och lite citron.

Ramslöksmajonnäs

  1. Hacka ramslöken och lägg den i en mixer. Tillsätt äggulorna, dijonsenap och vitvinsvinäger och mixa. Tillsätt olja och salta och peppra. Mixa igen.

Romvinägrett

  1. Klipp ner gräslöken i en skål. Pressa i citronsaften och häll i oljan. Blanda tillsammans med rom, salt och peppar.