Vitello tonnato är en klassisk italiensk maträtt med tunna skivor kalvstek serverad med en krämig sås på tonfisk. Här visar Isabella Morrone hur man får till den på bästa sätt.
Putsa köttet om det har senor. Salta och peppra det runtom och lägg i en gryta.
Skala och skär lök, vitlök och morot i mindre bitar. Skär även sellerin i mindre bitar.
Lägg grönsakerna i grytan med köttet tillsammans med nejlika, en nypa salt, salvia, lagerblad och svartpeppar.
Häll på vatten och vin. Låt koka på medelvärme i 40-60 minuter, tiden beror på hur stor kalvsteken är. Innertemperaturen ska vara 65-70 grader. Låt köttet svalna i buljongen.
Häll av tonfisken och skala äggen. Mixa ihop ägg, tonfisk, sardeller, kapris, kaprislag och finrivet citronskal till en slät kräm. Tillsätt lite olivolja om det känns för torrt. Smaka av och tillsätt ev salt eller kaprislag.
Skär köttet i tunna skivor. Lägg upp på ett vackert fat. Ringla över tonfisksåsen. Toppa med rucola, kapris, svartpeppar och olivolja. Garnera med citronklyftor.