Rosta vitlök och örter i en het torr panna tills blandningen får lite färg (och det luktar fantastiskt!).
Blanda de rostade kryddorna, köttet och späcket och späd med grädde tills korvsmeten får rätt konsistens. Tänk att den ska vara lite för lös för att göra köttbullar.
Stek på lite av smeten för att få en känsla för slutresultatet. Justera smaken med salt och peppar vid behov.
Blötlägg och skölj ur fjälstret. Trä på fjälstret på korvstopparen, fyll på med färsen och forma fina korvar på cirka 15 cm. De ska inte vara för hårda, då spricker de lätt vid tillagning.
Stick några små hål i korvarna för säkerhets skull för att undvika att de spricker, och stek dem försiktigt tills de är genomstekta. Håll dem varma.
Potatismos
Koka potatisen mjuk i saltat vatten.
Häll av vattnet, lägg i smöret och pressa och blanda potatisen till mos.
Spä med varm grädde till rätt konsistens. Smaka av med salt. Håll varmt.
Tzatziki
Riv gurkan, salta den lätt och låt den rinna av i en trådsil. Man kan hjälpa till genom att pressa gurkan i händerna.
Blanda ihop gurkan, crème fraiche och vitlök och låt blandningen rinna av i en trådsil, gärna ytterligare 30 minuter.
Smaka av röran med citronsaft, olivolja, salt och peppar.
Friterad lök
Vänd den skivade löken i mjöl. Fritera löken tills den fått fin färg i oljan. Låt rinna av på hushållspapper.
Servera korven tillsammans med potatismoset, tzatzikin och den friterade löken.