Vitlöksfrästa döskallar

Vitlöksfrästa döskallar
Foto: Köket.se
Köket .se kocksida
Köket .se kocksida

Vitlöksfrästa döskallar

7 ingredienser

10 min

Bästa tillbehöret på halloweenbuffén måste vara dessa skrämmande goda champinjoner... ehum... döskallar. Vill du ha hetta - skiva ner en chilifrukt och fräs med i stekpannan!

Ingredienser

portioner
  • 300 g champinjoner (med 'lång' stjälk)
  • 2 msk smör
  • 2 msk rapsolja
  • 2 msk färsk persilja, hackad
  • 2 schalottenlökar, skivad
  • 2 vitlökar, finhackade
  • salt

Gör så här

  1. Dela champinjonerna i två bitar. Ta ett sugrör och stansa ut två hål för ögonen. Med en kniv jackar du ur fåror för tänderna i champinjonens stam/ stjälk och ett litet jack för näsan.
  2. Skala och skiva schalottenlöken och finhacka persilja och vitlök.
  3. Hetta upp en stekpanna och häll i smör, olja, löken, vitlöken och persiljan. Häll i champinjonerna och fräs tills de fått lite färg. Addera mer olja om det behövs. (Överbliven olja kan sedan sparas till pasta eller ringla över som dressing till sallad)
  4. Smaka av med lite salt och servera direkt!