Vodkapasta med 'Nduja

Vodkapasta med 'Nduja Nonna Elide
Foto: Nonna Elide

Vodkapasta med 'Nduja

10 ingredienser

40 min

Prova vår Vodka Pasta med en spännande twist av 'Nduja! De kryddiga heta smakerna från 'Nduja passar perfekt ihop med den mjuka och krämiga vodkasåsen. Det här kan snabbt bli en ny favorit i din receptsamling, perfekt för både vardagsmiddagar och till festligare tillfällen.

Testa Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga!
Nonna Elide Nduja produkt NY

Testa Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga!

’Nduja är en mjuk och bredbar salami från Italien. En krämig delikatess som har en lätt rökig smak och sting av chili.

Läs mer

Ingredienser

portioner
  • 2 msk olivolja
  • 2 schalottenlökar, fint hackade
  • 4 klyftor vitlök, krossade
  • 200 g tomatpuré
  • 75 g Nonna Elide 'Nduja Di Spilinga
  • 50 ml vodka
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 37 g parmesanost, riven (ca 1 dl)
  • 500 g Nonna Elide Pennoni, eller Lumaconi pasta
  • 3 dl pastavatten

Gör så här

  1. Koka upp en stor kastrull med rikligt saltat vatten
  2. Värm olivoljan i en stor gryta på medelvärme. Tillsätt de hackade schalottenlökarna och fräs under omrörning i ungefär 5 minuter tills de mjuknar. Tillsätt vitlöken och fräs i ytterligare en minut.
  3. Tillsätt tomatpurén till pannan och låt den brynas i 5 minuter tills den blir djupt röd och karamelliserad – detta ger en djupare och fylligare smak. Rör sedan i vodkan och låt den koka in. Tillsätt ’Ndujan och använd en träsked för att bryta ner och blanda den jämnt med de andra ingredienserna. Häll i matlagningsgrädden och låt såsen sjuda under omrörning i ytterligare 2–3 minuter. Sänk värmen till låg.
  4. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, men dra av en minut från den rekommenderade koktiden så att pastan inte blir överkokt.
  5. Rör ner parmesan i tomatsåsen. Använd en hålslev för att lyfta över den kokta pastan direkt till såsen och rör om ordentligt. Tillsätt gradvis upp till 3 dl av pastavattnet till pastan för att justera såskonsistensen till önskad nivå.
  6. Toppa pastarätten med extra riven parmesan och färska basilikablad.
TIPS!
Fler tips!
Lyxig pastagratäng med salsiccia Nonna Elide

Fler tips!

Här hittar du fler goda recept.

Läs mer