Waldorfsallad med gorgonzolaost

Tina Nordström KM

Waldorfsallad med gorgonzolaost

10 ingredienser

30 m

Krämig sallad på såväl rotselleri som stjälkselleri som får sälta och god smak från gorgonzolaost, kripighet och sötma från äpple och fräschör från citronsaft.

Ingredienser

portioner4 - 6
  • 400 g rotselleri
  • 100 g valnötter
  • 2 stjälkar stjälkselleri
  • 1 äpple
  • 150 g gorgonzolaost (Dolce)
  • 1 dl gräddfil
  • 0,5 citron
  • 1 knippe färsk kruspersilja, hackad
  • havssalt
  • cayennepeppar (till smaksättning)

Gör så här

  1. Skala och skär rotsellerin i lite tjockare strimlor. Strö över några nypor salt och vänd runt sellerin i en skål. Låt ligga under lätt press så den vattnas ur en aning.
  2. Hacka nötterna grovt och rosta dem gyllenbruna i en stekpanna.
  3. Skär stjälkselleri och äpple i tärningar.
  4. Rör osten mjuk med gräddfil och saften från citronen. Smaksätt med salt och cayennepeppar.
  5. Krama ut vätskan ur rotsellerin med handen. Torka av med lite hushållspapper.
  6. Blanda rotsellerin med alla övriga ingredienser i en skål till en tät och krämig sallad.